Extra's

Trosgierst is ideaal om je parkiet tam mee te krijgen. Ze vinden het heerlijk en doen er vaak veel voor om het te krijgen. Het is ook goed om een ziek dier trosgierst te geven, daar het makkelijk te pellen is en het een beetje energie geeft. Gezonde vogels die weinig bewegen niet meer dan een stukje van 5 cm per week geven per parkiet, anders worden ze te dik.

Snoepstokjes uit de dierenwinkel zou ik zeker niet geven. Hier zitten teveel suikers in, waardoor bacteriën en schimmels al snel een kans krijgen. Als je het toch wilt geven, hang het dan niet in de kooi maar gebruik het bij het tam maken. Zo krijgen ze er maar een klein beetje van en krijgen ze niet de kans om het kaal te eten.

Wilgentakken mogen ze zoveel van krijgen als ze willen. Ze zijn erg goed om de snavels bij te houden en ze vinden het verschrikkelijk leuk om het te slopen.Je kunt ze vinden in de vriezer bij sommige dierenwinkels, maar je kan ze ook zelf knippen uit de tuin of omgeving. Let goed op of ze niet langs de autowegen staan vanwege de uitlaatgassen en maak de takken goed schoon met heet water! Let er ook op dat je geen takken van de treurwilg neemt, deze zijn weer niet goed voor parkieten Verder zijn takken van fruitbomen en of hazelnootbomen ook erg geschikt.