Voeding

In de winkel kunt u parkietenvoer kopen wat goed gebalanceerd voer is voor uw vogels. Daarnaast mengen wij dit voer met onkruidzaad, verkrijgbaar bij de betere speciaalzaken. Zo krijgen ze een variatie een voedingsstoffen.

Grit met maagkiezel is een zeer belangrijke toevoeging, dit moet altijd aanwezig zijn in de kooi in een apart bakje. Vogels hebben geen tanden en het grit zorgt ervoor dat ze hun voedsel kunnen malen. Tevens bevat grit mineralen die goed zijn voor uw vogels.

Eivoer mag ook zeker niet ontbreken. Je hebt fruitpatée en het normale eivoer. Je kan het droog en nat geven,maar als je het nat geeft moet je het niet lang laten staan in verband met schimmels e.d.

Jodium knaagsteentje, dit mag ook niet ontbreken. Kijk in de winkel voor het roze knaagsteentje, maar let er wel op dat er iodine of jodium op staat, want er zijn ook gewone mineralen blokjes en daar zit geen jodium in. Jodium hebben ze nodig, zodat ze geen schildklier problemen krijgen.

Ze krijgen hier geen sepia, omdat dit teveel zout bevat. Wil je dit wel geven, spoel het dan meerdere malen goed af met water en geef het niet continu.

Groente en fruit krijgen ze hier 3 keer per week soms 4 keer. Dit mag ook niet ontbreken,daar er hier ook veel vitamines in zitten die ze nodig hebben. Ze mogen bijna alles, maar GEEN AVOCADO!!!, deze zijn extreem giftig voor parkieten.

Hier krijgen ze witlof, andijvie, spinazie, wortel, prei, paprika, komkommer en sla (deze twee niet teveel vanwege het grote vochtgehalte), appel, peer, aardbei, druif, mandarijn. Ze krijgen dit al op jonge leeftijd, dus uw parkietjes zijn het gewend als ze met u meegaan.